Skip to main content

Fibromyalgie

Massage bij Fibromyalgie

Bij fibromyalgie spelen verschillende vormen van pijn en vermoeidheid. De pijn komt vooral voor in spieren. Daarnaast is het bindweefsel minder soepel. Ik pas een methode toe waarbij ik na ga waar spieren en bindweefsel vast zitten en aandacht vragen. Omdat fibromyalgie zich steeds weer anders kan uiten en per persoon verschilt, stemmen we de behandeling samen steeds goed af.

JessMassage massage Meppel

Ik pas een methode toe waarbij ik na ga waar spieren en bindweefsel vast zitten en aandacht vragen. Met massagebewegingen en door lichte druk te geven maak ik deze plekken los.

Soms is een half uur al lang genoeg voor een behandeling. Bij fibromyalgie kan een langere massage juist belastend zijn. Daarom gaan we per keer na wat aandacht nodig heeft.

Ik merk in mijn praktijk dat het goed is om steeds weer goed samen af te stemmen wat nodig is en wat kan. Daarom nemen we ook steeds goed door hoe de voorgaande behandeling heeft uitgepakt.

Als de massage goed bevalt en niet belastend is kan ik in overleg met jou ook cupping toepassen of de massage combineren met een ontspanningsmassage.

De massage verlicht pijn, angst en somberheid. Andere voordelen van een massagebehandeling bij fibromyalgie:

– Versterkt de werking van het lymfesysteem
– Verlaagt de bloeddruk
– Het stofje endorfine komt vrij, dit kan je zien als een natuurlijke pijnstiller
– Spieren nemen zuurstof beter op
– Je beweegt soepeler

Maak een afspraak
JessMassage | Maak een afspraak voor een massage

Kennismaken of meer informatie? Neem vrijblijvend contact op.